Fagerudd Konferenshotell

3 tips på hur du planerar en lyckad kick-off

När sommaren nått till sitt slut och hösten närmar sig med stormsteg är en kick-off på sin plats på många arbetsplatser. En kick-off kan bidra till att personalen blir motiverade att ta sig an höstens utmaningar men är även ett sätt att snabbt komma tillbaka in i det härliga jobb-mood som förhoppningsvis utgjorde våren. Kanske har teamet fått några nyanställda? Eller nya arbetsgrupper? Kick-off skapar möjlighet att svetsa samman teamet och skapa en härlig arbetskultur.

Det är inte alltid helt lätt att hitta på en agenda för kick-off:er. Det är lätt att det trillar över och blir för “lättsamt” eller det totalt motsatta, en grå, oinspirerad och stel tillställning. Nedan listar vi på Fagerudd våra bästa tips för att skapa en så ultimat kick-off som möjligt:  

1. Platsen är viktigare än vad man tror

Det är viktigt att hitta en lugn plats som är lättillgänglig för deltagarna. Att ta sig dit och hem ska inte vara ett hinder – se till att hitta transportmedel för hela gruppen. Omgivningen bör till en början vara avslappnad så att alla deltagare har tid på sig att göra sig hemmastadda och om inte teamet känner varandra är det viktigt att ge tid för mingel innan aktiviteterna börjar.

2. Ha en tydlig agenda

Det viktigaste är inte att ha de mest påkostade aktiviteterna, det handlar istället om att ha en tydlig agenda med fokus på de stora dragen. En kick-off utgörs inte av små detaljer, det handlar istället om att få medarbetarna att jobba tillsammans och uppnå teamkänsla inför det gemensamma uppsatta målet.  

De viktigaste delarna att tänka på vid presentation av kick-offen är:

 • Välkomna – Välkomna alla, inklusive anställda och ledare.
 • Syftet – Vad är de förväntade målen och resultatet?
 • Roller – Berätta vem som kommer vara ansvarig över vad samt vilken roll de har i kick-offen.
 • Förståelse – Var noga med att alla i teamet förstår uppgifterna
 • Frågor – Öppna upp till frågor på en övergripande nivå (detaljfrågor tas separat)
 • Tacka – Berätta att ni är glada över att alla är där. Sätter en professionell ton samt skapar en härlig atmosfär. 

3. Tydliga instruktioner

Att gruppen träffas är en möjlighet för alla att lära känna varandra bättre. Det är viktigt att de förstår kick-off:ens vision och att de tillsammans med ledarna är med och skapar en lyckad sammankomst. Det finns inte utrymme för några egna reflektioner eller att tycka och tänka om agendan. Det är viktigt att dagen fullföljs med tydliga instruktioner, då är chansen större att ett flow uppnås utan att det känns hackigt. Se till att gruppen lämnar kick-offen med en tydlig bild av dess syfte och att de kände att de var med och bidrog till detta.

Vill du få hjälp att skapa en oförglömlig kick-off? Kontakta Fagerudd så hjälper de dig med allt ifrån logi till aktiviteter!

Vad säger våra gäster?

"Fagerudd erbjuder mycket intressanta och inspirerande miljöer på alla sätt!  Där är vi på LOVAK mycket gärna och utvecklar våra kunders verksamheter och ledarskap."  
Sjönära hotell
 • Ingemar Persson
 • Owner / CEO, Lovak
Närheten tillsammans med den underbara miljön och den supergoda maten gör att vi kan jobba effektivt och avkopplat vid varje möte.
 • Agneta
 • Verksamhetschef
Först och främst en magisk plats för bröllop! Sen är det en otroligt bra plats för möten med stort plus för maten, personalen och Spa:et
 • Sara Almert
 • VD och fastighetsmäklare Husman Hagberg Enköping
Fagerudd ger inspiration till goda möten. Alltid vänligt bemötande, matupplevelser långt över det vanliga och möjligheter till njutbar relax. Fagerudd har för oss ÄgarLedare under flera år, skapat ramar och innehåll till våra meningsfulla dygnsmöten.
 • Ulf Mattebo
 • Vd/Ägare Ägarledare AB
Redan när man anländer till Fagerudd känner man hur stressen byts mot ett lugn. Sen möter man personalen och förstår att här kommer man att bli väl omhändertagen. Då har man de bästa förutsättningarna för kreativa och givande möten. Allt förpackat i en miljö som ger en extra dimension.
 • Tomas Sonesson
 • VD/Ägare Montree