Fagerudd Konferenshotell

Checklista inför konferens – att tänka på när du bokar konferensen

Konferens.se har man sammanställt en checklista inför konferensen som du som bokar kan förhålla dig till när ni väljer konferensort. En grundläggande checklista inför konferensen som försäkrar att ni får en lyckad vistelse!

Checklista inför konferens – välj ort

Den mest grundläggande punkten att bocka av på checklistan inför konferensen. Var ska ni hålla konferensen i år? Välj en konferensort som både är inom räckhåll rent geografiskt och som inspirerar till givande möten – välj Fagerudd. Vår gnistrande utsikt över Mälaren och det korta avståndet till Stockholm, Uppsala, Enköping och Västerås gör Fagerudd till en optimal mötesplats för alla typer av konferenser.

Checklista inför konferens – välj konferensanläggning

Söker ni en lugn och avslappnad miljö där ni i lugn och ro kan diskutera företagets agenda? Mälarens strand har en helande effekt på kropp och sinne, och gör att ni avskilt från kontorets och stadens stress kan kläcka de bästa idéerna! Det är också viktigt att tänka på helheten. Att välja en konferensanläggning som vid sidan av goda mötesförutsättningar kan leverera högklassiga måltider, bra logi, rekreationsmöjligheter och arrangera givande gruppaktiviteter. En kravlista som Fagerudd kan uppfylla i alla avseenden.

Checklista inför konferens – välj logi

Hur många är ni i ert sällskap? Stannar ni bara över dagen? Behöver ni övernattning? Hel- eller halvpension? Lugn, hos Fagerudd kan ni övernatta i vår moderna hotelldel och serveras utsökta måltider mellan manglingarna i möteslokalen. Backvillan, Solvillan, Stora villan, Röda stugan eller Sjövillan – vi hittar det perfekta boendet för era unika önskemål.

Checklista inför konferens – välj konferenslokal och sittning

Vilka former av möten föredrar ni? En större lokal för stora grupper med klassiska skolsittningar? Eller föredrar ni mer agila mötesformer med mindre grupper i enskilda grupprum? Kanske vill ni ha möjlighet att skifta från dag till dag, möte till möte? Fagerudd har totalt 14 stycken ljusa, moderna och luftiga konferenslokaler med olika situationsanpassade skepnader.

Checklista inför konferens – ordna konferensutrustning

Stäm av så den tekniska utrustning ni behöver under konferensen finns tillgänglig. Alla Fagerudds konferenslokaler innehåller moderna mötesverktyg såsom dataprojektorer och trådlöst internet över hela anläggningen. Har ni mer avancerade önskemål kan vi lösa detta.

Checklista inför konferens – boka måltider, kaffe och mellanmål

Goda måltider och fika erbjuder inte enbart nödvändiga pauser mellan de utsatta mötestiderna utan är ofta tillfällen då samtalet fortsätter och slutsatser dras. Vår restaurang har totalt 120 sittplatser och är känd för att servera branschens bästa meny – frukost, lunch som middag. I mötesbensträckarna rullar vi fram kaffevagnen och dukar upp till ett långt bord av godsaker.

Checklista inför konferens – ta reda på allergier och enskilda önskemål

En bra konferensanläggning kan lösa att enskilda gäster har särskilda behov som måste mötas. På Fagerudd sätter vi hög prestige i att erbjuda flexibel service som kan bemöta alla deltagares speciella krav och förutsättningar. Oavsett om det handlar om att skruva på en meny eller andra enskilda önskemål.

Checklista inför konferens – boka föreläsare

Att jobba på i samma hjulspår under konferensen som på huvudkontoret är sällan en bra idé. Genom att boka en inspirerande föreläsare erbjuds arbetsgruppen nya perspektiv och tankesätt som bryter gamla mönster. Genom vår samarbetspartner Lovak kan vi arrangera föreläsningar som blir konferensens höjdpunkt.

Checklista inför konferens – boka aktivitet

Gemensamma aktiviteter är det bästa sättet att bygga teamkänsla och samtidigt fylla konferensen med skratt och glädje. Avslappning eller i rörelse – Fagerudd har aktiviteter för alla smaker! Slappna av i vårt mötes-SPA Näcken, anordna en whiskyprovning, tävla i Raceroom, paddla kajak på sjön mm!

Checklista inför konferens – skicka ut inbjudningar och agenda

En tydlig agenda som anger exakta tider, plats och syfte gör att ingen ovärderlig tid går till spillo under konferensen och bör delas med samtliga deltagare i samband med inbjudan. Vi har lång erfarenhet av att planera konferenser och hjälper er mer än gärna med att hitta ett upplägg som är effektivt och mångsidigt.

Checklista inför konferens – boka och samordna transporter

När ni har full koll på tidsschemat och deltagarlistan är det dags att samordna gemensamma transporter till konferensen. Till Fagerudds område kan ni ta er med buss eller med egen bil och sedan ställa bilen på vår parkering hela vistelsen. Närheten till Enköping station gör det även möjligt att åka tåg. Vi står redo för att erbjuda assistans för att underlätta er ankomst till Fagerudd.

Checklista inför konferens – kom i tid och var tillgänglig

Som bokare är det självklart viktigt att finnas till hands under hela konferensen om deltagarna har några frågor. På Fagerudd kommer vi göra allt i vår makt för att dagarna ska flyta på så smidigt som möjligt.

Checklista inför konferens  – utvärdera och följ upp internt

Att utvärdera hela upplevelsen är en naturlig sista anhalt på konferensen. Blev den som ni hade hoppats? Fick ni ut det ni ville av konferensen? Vad fungerade extra bra? Vad gick sämre än förväntat? Ett viktigt underlag både för er och för oss för att kunna göra nästa konferens ännu bättre!   

Checklista inför konferens  – ge feedback

Vi tar med öppna armar emot konstruktiv feedback om vår konferensverksamhet och jobbar konstant med att förbättra den totala upplevelsen. Ingen detalj är för liten!

Har er checklista inför konferensen fler punkter att bocka av? Kontakta oss så berättar vi vad vi kan göra!  

Vad säger våra gäster?

Först och främst en magisk plats för bröllop! Sen är det en otroligt bra plats för möten med stort plus för maten, personalen och Spa:et
  • Sara Almert
  • VD och fastighetsmäklare Husman Hagberg Enköping
Fagerudd ger inspiration till goda möten. Alltid vänligt bemötande, matupplevelser långt över det vanliga och möjligheter till njutbar relax. Fagerudd har för oss ÄgarLedare under flera år, skapat ramar och innehåll till våra meningsfulla dygnsmöten.
  • Ulf Mattebo
  • Vd/Ägare Ägarledare AB
Redan när man anländer till Fagerudd känner man hur stressen byts mot ett lugn. Sen möter man personalen och förstår att här kommer man att bli väl omhändertagen. Då har man de bästa förutsättningarna för kreativa och givande möten. Allt förpackat i en miljö som ger en extra dimension.
  • Tomas Sonesson
  • VD/Ägare Montree
Närheten tillsammans med den underbara miljön och den supergoda maten gör att vi kan jobba effektivt och avkopplat vid varje möte.
  • Agneta
  • Verksamhetschef
"Fagerudd erbjuder mycket intressanta och inspirerande miljöer på alla sätt!  Där är vi på LOVAK mycket gärna och utvecklar våra kunders verksamheter och ledarskap."  
Sjönära hotell
  • Ingemar Persson
  • Owner / CEO, Lovak