Fagerudd Konferenshotell

Nya ägare efter årsskiftet!

Pressrelease 9 November 2018

Lyckorna tar över Fagerudd Konferens!

Lyckorna, som idag driver mötesplatserna Haga Slott i Enköping och Schenströmska Herrgården med BBQ restaurangen Smedens i Västerås, expanderar och adderar Fagerudd Konferens till verksamheten. I samband med övertagandet rekryteras innovationskatalysatorn Sebastian Tarkowski till rörelsen, som VD för Fagerudd, för att kunna möta den ökande efterfrågan på konferensverksamhet som förstår, och skapar, förutsättningar för innovation och förändringsarbete hos besökande företag och organisationer. Övertagandet sker vid årsskiftet.

Fagerudd Konferens, som sedan 9 år ägts och drivits av Calle Glaumann, byter ägare till årsskiftet. De nya ägarna blir Lyckorna som driver Haga Slott i Enköping och Schenströmska Herrgården, med tillhörande BBQ restaurangen Smedens, utanför Västerås. I de anläggningarna har Lyckorna skapat mötesplatser för konferens och fest med den guldkant som ett kungligt eller kulturhistoriskt arv erbjuder. Med förvärvet av Fagerudd adderas ytterligare ett ben till verksamheten, dels en naturskön och inspirerande mötesmiljö, men framför allt möjligheten att fokusera på innehåll och resultat av mötena.

– Calle Glaumann har gjort ett fantastiskt arbete i att förvalta och utveckla Fagerudd till en mötesplats i världssklass, berättar Jon Wikdahl, VD för Lyckorna. Vi vill bygga vidare på hans arbete för att fortsätta att utmana mötesbranschen, inte bara med inspirerande miljö, god mat och ett personligt bemötande, utan också genom att addera den möteskompetens som företag och organisationer i förändring efterfrågar idag.

För att lyckas med ambitionen har Lyckorna rekryterat innovationskatalysatorn Sebastian Tarkowski som tillträdande VD för Fagerudd. Sebastian kommer senast från varumärkeskonsultbyrån GROW i Stockholm där han hjälpt företag som Arla, Billerud Korsnäs, Sodexo och The Absolut Company i deras innovationsarbete. Om han tidigare applicerat möten på innovation vill han nu göra det omvända: applicera innovation på möten.

– När spelplanen förändras krävs innovation och transformation av den egna verksamheten, förändringar som skapas i möten, säger Sebastian. Vi vill göra Fagerudd till en plats för möten med skärpa. Möten med utrymme för samarbete, som tillvaratar alla kompetenser och lägger grunden för att göra skillnad – tillsammans.

Sebastian kommer att driva Fagerudd tillsammans med sin fru Cecilia Tarkowski, som idag arbetar på Haga Slott som Wedding Planner.

Avgående VD Calle Glaumann, med partnern Åsa H. Iseby, ser också positivt på förändringen.

– Fagerudd har varit som ett barn, eller en familjemedlem för oss det senaste decenniet och det har varit fantastiskt berättar Calle. Nu är det dags att låta tonåringen stå på egna ben och vi tror att Lyckorna har det som krävs för att bygga vidare på verksamheten på ett sätt som är bra för både gäster och medarbetare, och det känns tryggt.

Lyckorna förvaltar och tillgängliggör kulturhistoriska och natursköna mötesplatser och ägs av en stiftelse vars syfte är att dela ut stipendier till forskning inom hållbar energi och miljöfrågor.

 För mer information kontakta:

Jon Wikdahl, 0705-23 15 60

Sebastian Tarkowski, 070-753 22 88

Calle Glaumann, 0709-66 99 00

Vad säger våra gäster?

Närheten tillsammans med den underbara miljön och den supergoda maten gör att vi kan jobba effektivt och avkopplat vid varje möte.
  • Agneta
  • Verksamhetschef
"Fagerudd erbjuder mycket intressanta och inspirerande miljöer på alla sätt!  Där är vi på LOVAK mycket gärna och utvecklar våra kunders verksamheter och ledarskap."  
Sjönära hotell
  • Ingemar Persson
  • Owner / CEO, Lovak
Först och främst en magisk plats för bröllop! Sen är det en otroligt bra plats för möten med stort plus för maten, personalen och Spa:et
  • Sara Almert
  • VD och fastighetsmäklare Husman Hagberg Enköping
Fagerudd ger inspiration till goda möten. Alltid vänligt bemötande, matupplevelser långt över det vanliga och möjligheter till njutbar relax. Fagerudd har för oss ÄgarLedare under flera år, skapat ramar och innehåll till våra meningsfulla dygnsmöten.
  • Ulf Mattebo
  • Vd/Ägare Ägarledare AB
Redan när man anländer till Fagerudd känner man hur stressen byts mot ett lugn. Sen möter man personalen och förstår att här kommer man att bli väl omhändertagen. Då har man de bästa förutsättningarna för kreativa och givande möten. Allt förpackat i en miljö som ger en extra dimension.
  • Tomas Sonesson
  • VD/Ägare Montree